ako na to doma.....
Lupačky
Suroviny:
300ml mlieka2 zltka (zloutky) 4-5 PL medu
2 PL tuku (maslo
hera)
vanilkova aroma
citronova kora
400g hladkej muky
100g hladkej spaldovej muky
1/3 kocky drozdia
Postup:
Do pekarne dame suroviny v tomto poradi, ak je drozdie mrazene, vlozime ho priamo do mlieka. Nastavime program cesto. Po skonceni programu cesto vyberieme, rozdelime na 12kusov, vytvarujeme lupacky a nechame kysnut na plechu este asi 40min. Potrieme rozslahanym vajickom a upecieme vo vyhriatej rure na 180-190°C, 15-20min.
Lupacky mozeme plnit nutelou alebo pudingom, alebo inou plnkou.
8 tortičiek
120 maslových sušienok, 80g masla, 150 g čerstvého smotanového tvarohu, 40 g práškového cukru, vanilkový cukor, alebo 1/2 lyžičky van. aromy, 250 ml šľahačkovej smotany, formičky,maslo na vymazanie, červená želatina.
Formičky vymažte maslom, postavte na vymazaný plech. Sušienky rozmrvte, vymiešajte s maslom. Vzniknutú hmotu vložte do formičiek a upečte. Zvlášť vymiešajte krém z jemného tvarohu, cukru a vanilky. Zošľahačkovej smotany ušľahajte šľahačku a vmiešajte do krému. Jahody nakrájajte na polovičky, poukladajte do obvodu formičiek s vychladnutým základom. Potom opatrne formičky naplte krémom do výšky 1cm pod okraj. Dajte znovu vychladnúť aspoň na hodinu. Želatinu urobte podľa návodu a zalejte tortičky až po okraj. Opať dajte do chladničky vychladnúť. Nakoniec tortičky vyjmite s formičiek a podávajte.
50g Hera
1/2 tvarohu
220g hladkej múky
2 vajcia
štipka soli, 2 PL rumu, 1ČL soda bicarbona
práškový cukor,vanilkový cukor, škorica
45 dkg. hladkej múky 2 celé vajcia
15 dkg práškového cukru 1 lyžička sódy bikarbóny
7 dkg masla medovníkové korenie
2-4 lyžice medu vajíčko na potretie
Všetky prísady aj sódu vymiešame vo vodnom kúpeli. Miešame až do
zdvýhania a zhustnutia. Ešte horúce vlejeme do múky a zamiesime.
Nechať vychladnúť a odložiť v igelitovom vrecúšku. Stáť môže v chlade
aj niekoľko dní. Vygúľame a vykrajujeme formičkami.
Nakoniecť vrch postrieť dobre vyšľahaným vajíčkom a upečeme v horúcej trúbe.
(bez mlieka )
kôra z polovice citróna, 1 bal.vanilkového cukru,
50 g. mandlí, 100 g hrozienok, 50g kandizovaného ovocia
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysapanie formy
mandle na ozdobenie
Cukor, žltky,citronovú kôru a vanilkový cukor miešame do zhustnutia.
Primiešame ošúpané a nasekané mandle,vopred namočené a scedené hrozienika
a kandizované ovocie pokrájané na kocky. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame
tuhý sneh z bielkov a preosiatú múku.
Cesto rozotrieme do vymastenej, pomúčenej formy, pečieme 30-40 minút v rúre
vyhriatej na 180 C. Hotový múčnik necháme odležať do druhého dňa, potom
polejeme ľubovolnou polevou a ozdobíme mandľami.
( bez mlieka)
200 g práškového cukru
2 vajcia
150 g hladkej múky
2 lyžičky anízu
balíček vanilkového cukru
štipka pášku do pečiva
čokoládová poleva
_________________________
Práškový cukor preosejeme. Cukor s vajciami dobe vyšľaháme (2 min mixerom).
Potom primiešame ostatné prísady. Vložíme do striekacieho vrecúška, alebo kôpkujeme
veľkou lyžicou na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme na teplom mieste 1/4 až 1/2 hod.
Posypeme anízom. Pečieme pri teplote 150C v teplovzdušnej trúbe asi 14 minút. Ked vyberieme
z rúry, polovičky koláčikov potrieme roztopenou čokoládou.
___________________________
Dátum | 09.10.2016 |
Vložil | Smitha70 |
Titulok | John |
I think this is one of the most significant information for me. And i'm glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent D. Good job, cheers ccgdgeakeedfkgee
—————
Dátum | 13.03.2010 |
Vložil | ja |
Titulok | Čistenie rýchlovarnej kanvice |
Rýchlovarnú kanvicu odvápnime ekologicky, ľahko a rýchlo za pomoci kyseliny citrónovej. Necítiť zápach ako pri použití octu.
—————
Dátum | 13.03.2010 |
Vložil | kucháročka |
Titulok | fašiangy |
moja rodina si vždy žiada v predveľkonočnom období domáce šišky, aby neboli moc mastné, pridajte do cesta pár kvapiek rumu.
Dobrú chuť prajem!
—————
Dátum | 23.02.2010 |
Vložil | Maca |
Titulok | halušky do polievky |
ak chcete mať ľahké a nadýchané halušky do polievky, do cestíčka pridajte štipku práška do pečiva
—————
Dátum | 23.02.2010 |
Vložil | Rebeca |
Titulok | mastné škvrny |
mastné škvrny na obleční najlepšie odstránime lokálne tekutým prostriedkom na riad.
—————
Dátum | 21.02.2010 |
Vložil | Henrieta |
Titulok | bielenie prádla |
Chcete mať čisté a biele prádlo? Ľahko si pomôžete jednoducho a lacno.Nasypte do práčky obsah jedného vrecúška s práškom do pečiva. Voda sa zmäkčí a prádlo bude jasnejšie biele.
—————
Dátum | 21.02.2010 |
Vložil | Maca |
Titulok | Re:bielenie prádla |
Stačí aj lyžička sódy bicarbóny, ak nemáte prášok do pečiva.