Náš život...povedzme si čo nás zaujíma

Kávičkové potešenie

 

 
ČOKOLÁDA
 
ako sa to robí ......

 

ako  na to  doma.....

Recept od čitateľa 

Lupačky

Suroviny:

300ml mlieka2 zltka (zloutky) 4-5 PL medu
2 PL tuku (maslo
hera)
vanilkova aroma
citronova kora
400g hladkej muky
100g hladkej spaldovej muky
1/3 kocky drozdia

Postup:
Do pekarne dame suroviny v tomto poradi, ak je drozdie mrazene, vlozime ho priamo do mlieka. Nastavime program cesto. Po skonceni programu cesto vyberieme, rozdelime na 12kusov, vytvarujeme lupacky a nechame kysnut na plechu este asi 40min. Potrieme rozslahanym vajickom a upecieme vo vyhriatej rure na 180-190°C, 15-20min.

Lupacky mozeme plnit nutelou alebo pudingom, alebo inou plnkou.


Sviatočná jahodová tortička 


 

8 tortičiek

120 maslových sušienok, 80g masla, 150 g čerstvého smotanového tvarohu, 40 g práškového cukru, vanilkový cukor, alebo 1/2 lyžičky van. aromy, 250 ml šľahačkovej smotany, formičky,maslo na vymazanie, červená želatina.

Formičky vymažte maslom, postavte na vymazaný plech. Sušienky rozmrvte, vymiešajte s maslom. Vzniknutú hmotu vložte do formičiek a upečte. Zvlášť vymiešajte krém z jemného tvarohu, cukru a  vanilky. Zošľahačkovej smotany ušľahajte šľahačku a vmiešajte do krému. Jahody nakrájajte na polovičky, poukladajte do obvodu formičiek s vychladnutým základom. Potom opatrne formičky naplte krémom do výšky 1cm pod okraj. Dajte znovu vychladnúť aspoň na hodinu. Želatinu urobte podľa návodu a zalejte tortičky až po okraj. Opať dajte do chladničky vychladnúť. Nakoniec tortičky vyjmite s formičiek a podávajte.

 

 

Tvarohové fánky  

50g Hera

1/2 tvarohu

220g hladkej múky

2 vajcia

štipka soli, 2 PL rumu, 1ČL soda bicarbona

práškový cukor,vanilkový cukor, škorica

 

 Medovníčky  starej mamy

45 dkg. hladkej múky                   2 celé vajcia

15 dkg práškového cukru              1 lyžička sódy bikarbóny

7 dkg masla                                medovníkové korenie

2-4 lyžice medu                           vajíčko na potretie

 

Všetky prísady aj sódu vymiešame vo vodnom kúpeli. Miešame až do

zdvýhania a zhustnutia. Ešte horúce vlejeme do múky a zamiesime.

Nechať vychladnúť a  odložiť v igelitovom vrecúšku. Stáť môže v chlade 

aj niekoľko dní. Vygúľame a vykrajujeme formičkami.

Nakoniecť vrch postrieť dobre vyšľahaným vajíčkom a upečeme  v horúcej trúbe.

 

VIANOČNÉ MEDOVNÍČKY /AUTOR: MÁRIA FLIMMELOVÁ/

 RÝCHLY BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

 

   (bez mlieka )

   4 vajcia, 120g kryštálového cukru, 120 g hrubej múky

    kôra z polovice citróna, 1 bal.vanilkového cukru,

    50 g. mandlí, 100 g hrozienok, 50g kandizovaného ovocia

    tuk na vymastenie a hrubá múka na vysapanie formy

    mandle na ozdobenie

 

  Cukor, žltky,citronovú kôru a vanilkový cukor miešame do zhustnutia.

Primiešame ošúpané a nasekané mandle,vopred namočené a scedené hrozienika

a kandizované ovocie pokrájané na kocky. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame

tuhý sneh z bielkov a preosiatú múku.

Cesto rozotrieme do vymastenej, pomúčenej formy, pečieme 30-40 minút v rúre

vyhriatej na 180 C. Hotový múčnik necháme odležať do druhého dňa, potom

polejeme ľubovolnou polevou a ozdobíme mandľami.

Vyhľadávanie

 

Anízové sušienky - pusinky

( bez mlieka)

 

200 g práškového cukru

2 vajcia

150 g hladkej múky

2 lyžičky anízu

balíček vanilkového cukru

štipka pášku do pečiva

čokoládová poleva

_________________________

Práškový cukor preosejeme. Cukor s vajciami dobe vyšľaháme (2 min mixerom).

Potom primiešame ostatné prísady. Vložíme do striekacieho vrecúška, alebo kôpkujeme

veľkou lyžicou na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme na teplom mieste 1/4 až 1/2 hod.

Posypeme anízom. Pečieme pri teplote 150C v teplovzdušnej trúbe asi 14 minút. Ked vyberieme

z rúry, polovičky koláčikov potrieme roztopenou čokoládou.

___________________________ 

 

ĎAKUJEME ZA VAŠE PRÍSPEVKY A RADY

Dátum 09.10.2016
Vložil Smitha70
Titulok John

I think this is one of the most significant information for me. And i'm glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent D. Good job, cheers ccgdgeakeedfkgee

Dátum 13.03.2010
Vložil ja
Titulok Čistenie rýchlovarnej kanvice

Rýchlovarnú kanvicu odvápnime ekologicky, ľahko a rýchlo za pomoci kyseliny citrónovej. Necítiť zápach ako pri použití octu.

Dátum 13.03.2010
Vložil kucháročka
Titulok fašiangy

moja rodina si vždy žiada v predveľkonočnom období domáce šišky, aby neboli moc mastné, pridajte do cesta pár kvapiek rumu.
Dobrú chuť prajem!

Dátum 23.02.2010
Vložil Maca
Titulok halušky do polievky

ak chcete mať ľahké a nadýchané halušky do polievky, do cestíčka pridajte štipku práška do pečiva

Dátum 23.02.2010
Vložil Rebeca
Titulok mastné škvrny

mastné škvrny na obleční najlepšie odstránime lokálne tekutým prostriedkom na riad.

Dátum 21.02.2010
Vložil Henrieta
Titulok bielenie prádla

Chcete mať čisté a biele prádlo? Ľahko si pomôžete jednoducho a lacno.Nasypte do práčky obsah jedného vrecúška s práškom do pečiva. Voda sa zmäkčí a prádlo bude jasnejšie biele.

Dátum 21.02.2010
Vložil Maca
Titulok Re:bielenie prádla

Stačí aj lyžička sódy bicarbóny, ak nemáte prášok do pečiva.

 

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode

www.nas-zivot.meu.zoznam.sk